Πώς να επιλέξετε τις καλύτερες καρέκλες τραπεζαρίας – κουζίνας

karekles trapezarias kouzinasΤο τραπέζι της κουζίνας και η τραπεζαρία θεωρούνται συχνά από τα πιο «χρηστικά» έπιπλα του σπιτιού. Το τραπέζι είναι απλά η επιφάνεια πάνω στην οποία τρώμε και οι καρέκλες απλά μας δίνουν κάποια άνεση την ώρα του φαγητού.

Η τραπεζαρία όμως στη πραγματικότητα είναι το πιο σημαντικό ίσως έπιπλο του σπιτιού αφού η ώρα του φαγητού είναι μία από τις λίγες στιγμές όπου όλα τα μέλη της οικογένειας βρίσκονται μαζί στον ίδιο χώρο για να συζητήσουν για την μέρα ή τα προβλήματα τους. Επιπλέον, τα «τραπέζια» σε φίλους, γνωστούς και συγγενείς ανέκαθεν είχαν πολύ σημαντική θέση στην Ελληνική κουλτούρα και φιλοξενία.

Όπως μπορείτε να καταλάβετε λοιπόν, το τραπέζι της κουζίνας και η τραπεζαρία αξίζουν ιδιαίτερη προσοχή και θα πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε προκειμένου να τα αναδείξουμε σωστά προκειμένου να δημιουργήσουμε μια καλύτερη ατμόσφαιρα για την ιερή ώρα του φαγητού. Ο καλύτερος τρόπος για να δώσουμε μια ιδιαίτερη πνοή σε ένα τραπέζι ή τραπεζαρία, είναι με την επιλογή των κατάλληλων καρεκλών. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να ξέρετε όταν αγοράζετε καρέκλες τραπεζαρίας ή κουζίνας!

1: Τα σετ είναι ξεπερασμένα

Η ιδέα ότι τα έπιπλα που πηγαίνουν πακέτο, όπως οι καρέκλες τραπεζαρίας – κουζίνας και το τραπέζι, πρέπει να ταιριάζουν τέλεια ή να αποτελούν σετ, έχει περάσει προ πολλού στο παρελθόν. Πλέον οι καρέκλες που είναι ασορτί με το τραπέζι ή τη τραπεζαρία είναι ξεπερασμένες και οι περισσότεροι διακοσμητές αλλά κι επιπλοποιοί προτείνουν την αγορά του τραπεζιού και των καρεκλών ξεχωριστά.

Η μόνη περίπτωση που το σετ είναι μονόδρομος, είναι αν αγοράσετε ένα εντελώς κλασικού τύπου τραπέζι ή μία vintage τραπεζαρία. Αν τα έπιπλα σας είναι μοντέρνα, τότε το σετ σίγουρα δεν είναι η καλύτερη επιλογή.

2: Επιλέξτε πρώτα το τραπέζι

Εννοείται ότι η επιλογή των καρεκλών εξαρτάται κυρίως από το τραπέζι, οπότε και πρέπει να καταλήξετε πρώτα σε αυτό. Αφού λοιπόν ξεχωρίσετε κάποιο τραπέζι, θα πρέπει να μετρήσετε τον χώρο ανάμεσα στα πόδια του για να ξέρετε ποιες και πόσες καρέκλες μπορούν να χωρέσουν στο κενό, έτσι ώστε όλοι που κάθονται στο τραπέζι να είναι άνετα αλλά και να μπορείτε να κολλήσετε τις καρέκλες στο τραπέζι για να μην πιάνουν χώρο όταν δεν κάθεστε.

Επίσης, θα πρέπει να αποφασίσετε κι έναν επιθυμητό αριθμό καρεκλών για να μπορείτε να «παίξετε» καλύτερα με την επιλογή τους. Για παράδειγμα, πολλοί που επιλέγουν ορθογώνια τραπέζια συχνά πρέπει να αποφασίσουν και αν θα θέλουν να είναι όλες οι καρέκλες περιμετρικά του τραπεζιού ή αν προτιμούν να είναι κάποιες στις μακριές πλευρές και δύο άλλες στις στενότερες.

3: Οι αντιθέσεις είναι η τελευταία τάση

Πλέον στη διακόσμηση το παν είναι οι αντιθέσεις, μπορείτε λοιπόν να «παίξετε» πολύ όταν αγοράζετε καρέκλες τραπεζαρίας – κουζίνας και τραπέζια. Για παράδειγμα, μία συνηθισμένη κίνηση είναι να επιλέγει κανείς μία μαύρη τραπεζαρία και άσπρες καρέκλες ή το αντίθετο.

Οι αντιθέσεις όμως δε σταματούν εδώ: μπορείτε να παίξετε ακόμη και με το υλικό, για παράδειγμα να αγοράσετε ξύλινη τραπεζαρία και μεταλλικές καρέκλες. Μπορείτε ακόμη και να επιλέξετε αντιθέσεις στις καρέκλες, για παράδειγμα μπορείτε να τοποθετήσετε ίσιες καρέκλες στις πλευρές του τραπεζιού και καρέκλες με μπράτσα στην κεφαλή.

Αυτό που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας όσον αφορά τις αντιθέσεις, είναι ότι το τραπέζι και οι καρέκλες θα πρέπει να έχουν ένα κοινό σημείο. Με άλλα λόγια, αν επιλέξετε καρέκλες που θα διαφέρουν ως προς το υλικό από το τραπέζι, θα πρέπει να έχουν το ίδιο χρώμα ενώ αν επιλέξετε καρέκλες άλλου χρώματος από το τραπέζι, θα πρέπει να είναι φτιαγμένες από το ίδιο υλικό.

Αν σου άρεσε, μοιράσου το με τους φίλους σου!
gnosinet.gr
Tech Nerd theme designed by Siteturner